Komercijalni sadržaj

Srpski
Decimalne kvote

Liga Evrope: tipovi i najbolje prognoze

Liga Evrope 2023/2024:rezultati i tipovi


Liga Evrope je kao drugi nivo Evropskog fudbala jedno od najbitnijih takmičenja za Evropske klubove. Nalazi se jedan nivo ispod Liga šampiona a iznad Lige Konferencija. Klubovi mogu da se kvalifikuju plasmanom u svojim nacionalnim ligama, ali takođe i ispadanjem iz Lige šampiona. Imajući to na umu, Liga Evrope tabela će biti ispunjena vrhunskim timovima.


Florence, Italy. 18th Aug, 2022. FLORENCE, ITALY - AUGUST 18: Lorenzo Venuti of Fiorentina during the UEFA Europa Conference League Qualification match between Fiorentina and FC Twente at the Stadio Artemio Franchi on August 18, 2022 in Florence, Italy (Photo by Patrick Goosen/Orange Pictures) Credit: Orange Pics BV/Alamy Live News


Najnovija, 2023/24 sezona je pred nama, i ono što je zagarantovano je bezbroj izvanrednih sudara titana Evrope. Ukupno 58 timova učestvuje u ligi računajući i kvalifikacije. U glavnu fazu turnira prelazi 32 ekipe, dok će se još osam pridružiti ispadanjem iz više lige.

Kvalifikacije za glavnu fazu turnira najnovije sezone igraju se od 8. do 31. avgusta. Glavna faza turnira počinje 21. septembra, i trajaće do 22. maja, 2024. Finale ovog prestižnog takmičenja igraće se na stadionu Aviva u Dablinu.

Već od starta imamo priliku da gledamo klubove kao što su Liverpul, Roma, Vest Hem, Brajton, Atalanta, i mnogi drugi. Pritom, osam klubova iz Lige šampiona će se tek pridružiti takmičenju nakon grupne faze.

Imajući ovo na umu, verujemo da su svi uzbuđeni za novu Liga Evrope sezonu. Naš sajt vam može pomoći da ostanete u toku sa svim rezultatima, kao i ponuditi vam najbolje prognoze.

Liga Evrope analiza i pregled sezone

Liga Evrope tabela za svaku grupu je poznata. 21. septembra će se odigrati sve utakmice prvog kola grupne faze prvenstva. Format takmičenja će biti isti kao i prošle godine. U osam grupa sa po četiri ekipe, svaki klub će odigrati po dve utakmice protiv ostalih članova grupe.

Plasman u prva dva mesta svake grupe donosi tom klubu dalje učešće u takmičenju. Prvoplasirani će dobiti mesto u osmini finala plejofa, dok će drugoplasirani morati da igraju jedno kolo više i krenuti od šesnaestine finala.

Treće mesto u grupnoj fazi vodi taj tim u nižu ligu, u ovom slučaju Ligu konferencija. Dakle, Liga Evrope tabela je najbitniji podatak koji treba imati na umu.

Utakmice na koje treba obratiti pažnju u prvom kolu su Lask – Liverpul, Panatinaikos – Viljareal, Ajaks – Marsej, i Šerif – Roma. Dok smo sigurni da će svaka utakmica biti zanimljiva na svoj način, ovo su neki od popularnijih duela zakazanih za 21. septembar.

Nakon šest kola, Liga Evrope tabela i plasmani ekipa će odlučiti ko prolazi dalje u plejof fazu takmičenja. Uz sve manji broj ekipa u nastavku takmičenja, i uključenje ekipa iz Lige šampiona, možete uživati u spektaklu.

Liga Evrope prognoza i favoriti

Uprkos činjenici da mnogi smatraju Ligu Evrope inferiornom ligom u odnosu na Ligu šampiona, ona je daleko od toga. Iako je na papiru slabija, kvalitet fudbala koji se može videti u ovom takmičenju je neverovatan.

Aktuelni šampiona Lige Evrope, Sevilja, će potencijalno imati priliku da brani svoju titulu ako ispadne iz Lige šampiona. Među poznatim učesnicima, najveći favorit za osvajanje šampionata je Liverpul.

U isto vreme, moramo spomenuti ekipe Brajtona, Rome, i Viljareala, kojima kladionice daju skoro podjednake šanse za osvajanje titule. Ako je sudeći po kvotama, ekipe koje isto imaju dobre šanse da dođu do trofeja su Vest Hem, Real Betis, Atalanta, i Bajer Leverkuzen.

Međutim, ono što ne smemo zaboraviti je da će se takmičenju pridružiti osam ekipa iz Lige šampiona. Iako te ekipe još uvek nisu poznate, one će definitivno biti uvrstane među favorite. Tako se na primer iz grupe F u plejofu Lige Evrope mogu naći Njukasl, PSG, Borusija Dortmund, ili Milan.

 



Liga Evrope je drugo najjače klupsko takmičenje u Evropi. Osnovano je 1971. godine, a od 2009. ima ovo ime i format. Grupna faza se sastoji iz 48 timova, od kojih prva dva prolaze dalje. U nastavku takmičenja i pridružuju se i 8 trećeplasiranih ekipa iz grupne faze Lige Šampiona. Najuspešnija ekipa u Ligi Evrope je Sevilja, koja je osvojila takmičenje 4 puta.

Liga Evrope tipovi za klađenje

Liga Evrope je drugo najjače klupko fudbalsko takmičenje osnovano 1971. godine. Pored Evropskog prvenstva u fudbalu, ovo takmičenje je jedan od favorita fudbalskih fanova. Do 2009. godine, ovo takmičenje se zvalo Kup UEFA, a od tad ima izmenjeni format i nosi ime Liga Evrope.

U grupnoj fazi se takmiči 48 timova od kojih prva dva prolaze dalje. U nastavku takmičenja im se pridružuje i osam trećeplasiranih ekipa iz grupne faze Lige šampiona. Iako se ovo takmičenje smatra drugim najpopularnijim fudbalskim takmičenjem u Evropi posle Lige šampiona, ono je izuzetno popularno.

A budući da se u njemu takmiče neki od najboljih evropskih klubova, omiljeno je kako među gledaocima, tako i među onima koji vole da se klade na fudbal. Iz ovog razloga su Liga Evrope tipovi uvek veoma traženi čim krene sezona. Ukoliko ste među onima koji traže dobar savet, mi smo tu da vam pomognemo.

Liga Evrope

Liga Evrope tipovi: kako se kladiti

Čim krene nova sezona Lige Evrope, na bettingexpert-u počinju da se pojavljuju Liga Evrope tipovi. Ukoliko bi vas zanimalo klađenje na ovo takmičenje, znajte da bi vam ovi tipovi bili od ogromne koristi, a evo i zašto.

Naši tipsteri su poznati po tome što ne postavljaju svoje tipove samo za najpopularnije opklade kad je fudbal u pitanju (pobedik meča, broj golova, najbolji strelac, itd.). Ovde ćete naći mnošto tipova i za razne druge opklade, kao što su broj izvedenih kornera, hendikep, rezultat na poluvremenu i slično.

Svaki naš tip sadrži sledeće podatke.

  • Datum utakmice
  • Vreme utakmice
  • Učesnici
  • Tipsterovo rangiranje
  • Kladionica
  • Trenutne kvote
  • Kvote u vreme postavljanja tipa
  • Vrsta opklade
  • Analiza tipa

Sve ovo će vam nesumnjivo biti od ogromne koristi kada želite da stavite svoju opkladu na Ligu Evrope.

Bettingexpert akademija

Klađenje na fudbal

Saveti za klađenje


Liga Evrope ekspertske opklade

Mnogi naši Liga Evrope tipovi su postavljeni upravo od strane naših tipstera kojima je ovo takmičenje specijalnost. Naši eksperti uzimaju brojne aspekte fudbalskog susreta u obzir kada formiraju svoje tipove.

Jedan od najvažnijih je vrednost same opklade. Oni pažljivo procenjuju kvote i u skladu sa njima određuju vrednost uloga. Osim toga, još puno drugih faktora je u igri. Neki od njih su trenutna forma fudbalera, povrede, kartoni, mesto odigravanja utakmice, predstojeći susreti i još puno toga. Sve je to ono po čemu se naši Liga Evrope tipovi razlikuju od drugih.

Najkorisnija stvar koju ćete naći kod nas je analiza koja prati svaki tip i detaljno objašnjenje. To će vam nesumnjivo pomoći prilikom postavljanja opklade.

Ovde možete videti i ko je naš najuspešniji tipster kada su u pitanju Liga Evrope tipovi, kao i koliko je tipova ovaj član bettingexpert-a postavio, koliki mu je procenat uspešnosti, procenat zarade i profit.

Liga Evrope tip dana

Upravo na ovoj stranici se nalaze Liga Evrope tipovi za danas koje postavljaju naši tipsteri. Oni mečevi za koje ima najviše tipova su jasno istaknuti na samom vrhu i nikako ih ne možete promašiti.

Osim toga, još tipova za Ligu Evrope vas čeka i sa desne strane ove stranice. Ukoliko tražite neku određenu utakmicu, a ne vidite je ovde, bez brige. Sve što treba da uradite je da kliknete raspored utakmica koji vidite gore i videtećete sve predstojeće utakmice koje se igraju danas. Tu će biti i ona koju tražite, kao i svi Liga Evrope tipovi za nju.

 Postavi novi tip

Liga Evrope klađenje uživo

Klađenje uživo na utakmice Lige Evrope ne razlikuje se od klađenja uživo na fudbalske mečeve jačih evropskih liga. Suprotstavljeni timovi su uglavnom ujednačenih kvaliteta. Samim tim je teže pogoditi tip, ali su iz istog razloga i kvote primamljivije i profitabilnije.

Poznavanje statistike, trenutne forme timova, zdravstvenog biltena igrača, ali i tradicije, značajno može olakšati klađenje iskusnijim igračima. Neki timovi igraju izrazito dobro u pojedinim periodima utakmice, dok u drugima lako primaju golove. Pojedini susreti tradicionalno imaju češće jednu vrstu ishoda od ostalih, čak nezavisno od forme timova.

Poslednjih godina kvalitet timova u Ligi Evrope je ujednačeniji u odnosu na Ligu šampiona. Zato su mečevi znatno neizvesniji i samim tim teži za prognozu. Upravo iz ovog razloga predlažemo da pre opklade pogledate tipove koje su postavili naši tipsteri.

Liga Evrope statistika i prognoze

Ako vas zanimaju Liga Evrope tipovi, sigurno će vam biti zanimljivo da čujete i neke interesantne podatke vezane za ovo takmičenje. Na primer, jedna zanimljivost o Ligi Evrope je da je ovo takmičenje jedno od onih na kome se postiže najmanje golova, naročito ako ga uporedimo sa Ligom šampiona.

Na samo 50% utakmica se u proseku postigne tri ili više golova, na nešto preko 74% dva ili više, i tek na 30% četiri ili više. Tako da, ako govorimo o efikasnosti, moglo bi se reći da je Liga Evrope daleko od toga. To je, na primer, nešto što treba uzeti u obzir kada se stavlja opklada koja na bilo koji način uključuje broj datih golova na utakmici.

Kao i u većini drugih takmičenja, i u Ligi Evrope klubovi koji igraju na domaćem terenu imaju blagu prednost. Što se tiče poslednjih nekoliko sezona, domaće ekipe su bile uspešnije na 47.5% mečeva. Isto se može reći i za prosek postignutih golova. On iznosi +0.43 golova po utakmici kada se igra kod kuće.

Kada govorimo o favoritima, u Ligi Evrope je neprikosnovena Sevilja sa čak 6 trofeja. Ovaj tim je jedini uspeo da pored Real Madrida (dvostrukih osvajača) odbrani trofej. Inter Milan, Atletiko Madrid, Juventus i Liverpul su tri puta podigli pehar, dok su Borusija Menhengladbah, Totenhem, Porto, Čelzi, Fejenord i Geteborg to uspeli da urade dva puta.

Zanimljivo je da je Čelzi jedini klub u istoriji (a verovatno će tako i ostati), koji je istovremeno držao titulu Lige Evrope i Lige šampiona. Kada su 2013. osvojili titulu u Ligi Evrope, još uvek su zvanično bili vlasnici i “ušatog” pehara LŠ, koji je nedelju dana kasnije prešao u vlasništvo Bajerna iz Minhena.


Liga Evrope besplatni tipovi

Mi u bettingexpert-u smo ponosni na činjenicu da su vam svi Liga Evropa tipovi koje možete videti ovde na raspolaganju potpuno besplatno tokom cele sezone. Ono što je korisno da znate je da je su vam sve informacije koje se nalaze na našem sajtu dostupne “za dž”. To znači da za tipove za sve druge sportove, takmišenja, turnire i šampionate, kao i recenzije kladionica ne morate platiti apsolutno ništa.

Za svaki naš tip možete pročitati detaljno objašnjenje i razloge zbog kojih su se bettingexpert tipsteri odlučili baš za tu opkladu. To će vam pomoći da bolje razumete kako treba odabrati opkladu na najbolji mogući način. Naravno, ne treba očekivati da će svaki tip koji ovde nađete biti uspešan.

Međutim, naša zajednica tipstera broji mnogo članova koji su poznati po tome što postavljaju veliki broj uspešnih tipova. Možete pogledati njihove profile i uporediti procenat uspešnosti i zarade sa drugim tipsterima.

Moramo još jednom da napomenemo da su svi sadržaji na našem sajtu dostupni besplatno, a to nećete tako lako pronaći. Mnoge slične platforme vam naplaćuju pristupe tipovima – kod nas toga nema. Zato se registrujte na bettingexpert-u još danas, kako biste maksimalno iskoristili sve ono što vam naš sajt pruža.

Mislite da znate dosta o Ligi Evrope i da možete i sami postavljati uspešne tipove? Naša bettingexpert zajednica vas ohrabruje u tome i želi vam toplu dobrodošlicu.

Sportski tipovi na bettingexpert-u

Na našem sajtu možete naći tipove za mnoštvo sportova. Dakle ne samo da naši tipsteri vredno postavljaju svoje prognoze sa sve moguće fudbalske lige i takmičenja, već ima dosta onih koji su se specijalizovali za razne druge sportove. Bilo da vas interesuje košarka, američki fudbal, hokej na ledu, tenis, ili pikado, ovde ćete naći tipove za sve ove sportove, kao i mnoge druge.

Tipovi za Danas

Tipovi za Sutra

Predstojeći Tipovi

Registruj se na bettingexpert

Najbolji tipster
moulefriite
Profit: 11,515.5
Benfica da pobedi Draw No Bet
Pročitaj ceo tip
TOP EUROPA LEAGUE TIPSTER
655
7.9%
REPG86
+506.0
55.4%
    2
    nieder459
    +492.8
    3
    TheTrollmanSha1001
    +406.0
    4
    Ninca90707
    +400.1
    5
    PKtips298
    +395.1

Najsvežiji Europa League tipovi

Chat