Links der indeholder symbolet*, er affiliate links

Privatlivspolitik

Hvilke informationer kan du læse om i denne privatlivspolitik?

1. Introduktion
2. Datakontrollant og dataemner
3. Datatyper og grunde til behandling
3.1. Identifikationsdata
3.2. Særlige økonomiske data
3.3. Optagelser
3.4. Private vaner og interesser
4. Vores brug af cookies
5. Hvordan vi beskytter dine data
6. Dine rettigheder
6.1. Ret til information
6.2. Ret til at få adgang
6.3. Ret til berigtigelse
6.4. Ret til at blive slettet (ret til at blive glemt)
6.5. Ret til at begrænse behandlingen
6.6. Ret til at protestere mod behandlingen af dine data
6.7. Ret til ikke at blive udsat for automatiseret beslutningstagen
6.8. Ret til dataoverførbarhed
6.9. Ret til at inddrage samtykke
6.9.1. Hvordan man afmelder
6.10. Ret til at indgive en klage
6.11. Hvordan du udøver dine rettigheder
7. Tilbageholdelse af data
8. Hvem dine personoplysninger kan blive delt med
9. Overførsel af dine data til tredjelande
10. Slutnoter

1. Introduktion

En bettingexpert bruger (‘dig’) kan dele information og meninger om sportskampe, søge efter tips, konkurrere om at være den bedste tipper på sportskampe, se kampstatistikker, læse anmeldelser af bookmakere og få informationer omkring free bets (‘services’). Flere informationer om vores services er tilgængelig i vores Regler og vilkår.

Denne privatlivspolitik er vigtig for dig i henhold til at forstå, hvordan dine personoplysninger indsamles, bruges, konsulteres eller på anden vis behandles når du bruger www.bettingexpert.com (‘bettingexpert’). Denne privatlivspolitik gælder for behandling af dine personoplysninger på bettingexpert, og ikke databehandling der kan ske på andre hjemmesider. Ejeren af bettingexpert (‘vi’, ‘os’, ‘vores’) er:

Better Collective A/S,
Toldbodgade 12,
1253 Copenhagen K (Hovedstaden)
Denmark (DK)
CVR. 27652913

Denne privatlivspolitik er gældende fra maj 2018.

2. Datakontrollant og dataemner

Ved at bruge bettingexperts tjenester kan du dele forskellige oplysninger, herunder nogle, som kan betragtes som personoplysninger. Når dine personoplysninger behandles, så betragtes du som et dataemne, og du har hermed ret til at udøve dine rettigheder, som er garanteret af EU’s databeskyttelseslov, og forklaret i denne privatlivspolitik.

Under hensyntagen til, at vi fastlægger formålene med og metoderne til behandlingen af personoplysninger på bettingexpert, betragtes vi juridisk set som datakontrollant over dine personoplysninger på denne hjemmeside. At være datakontrollant giver os muligheden for at behandle dine data, men vi forpligter os også til at beskytte dem på den måde, det er reguleret af EU’s databeskyttelseslov (General Data Protection Regulation “GDPR”) og denne privatlivspolitik.

3. Datatyper og grunde til behandling

Vi kan behandle forskellige kategorier af dine personoplysninger for at kunne tilbyde vores services til dig, for at forbedre din oplevelse med vores services, for yderligere at udvikle vores services og for at sikre og bevare bettingexperts faste funktionalitet. Flere informationer om datatyperne som vi behandler, såvel som formålene med behandling af disse datatyper kan findes nedenfor.

3.1 Identifikationsdata

Personligt identificerbare informationer (Personal Identifiable Information “PII”) – Når du opretter din konto på bettingexpert, så behandler vi din email-adresse, brugernavn, visningsnavn og ID, som tildeles af vores system. Vi kan også behandle dit fornavn, efternavn, adresse, telefon- og mobilnummer, hvis du vælger at tilføje disse oplysninger til din profil. Endelig kan du i visse tilfælde, såsom hvis du skulle vinde en præmie i en af vores konkurrencer, blive bedt om at sende os en kopi af gyldig legitimation (f.eks. pas) for at bekræfte din identitet.

Dine personligt identificerbare informationer behandles så vi er i stand til at adskille dig fra andre registrerede brugere hos bettingexpert. Din email-adresse bruges så vi kan kommunikere med dig omkring ændringer til din konto eller vores services, såvel som at sende nyhedsbreve og push-notifikationer hvis du har givet samtykke til dette.

Det er dit valg om du ønsker at afsløre dit rigtige fornavn, efternavn, adresse og telefon- og mobilnummer. Disse informationer kan bidrage til personaliseringen af din brugerkonto og udvikling af dine kommunikationskanaler med os. Hvis du vinder i en af vores konkurrencer og har ret til en præmie, vil du blive bedt om at sende dit fornavn, efternavn, telefonnummer og en kopi af dit ID, så vi er i stand til at bekræfte din identitet og overføre præmien til dig.

Elektronisk identifikationsdata – Når du logger på bettingexpert, behandler vi IP-adressen for den enhed du bruger, den type og version af browser og operativsystem, du bruger, samt tidspunktet du logger på. Hvis du er logget på via et socialt netværk, vil de generere ‘sociale tokens’, der fungerer som dine godkendelsesdata, som vi behandler, når du logger på bettingexpert via sociale netværk.

Vi behandler IP-adressen for den enhed du benytter for at kunne gøre det muligt at skabe kommunikation mellem din enhed og vores server og for at bestemme din omtrentlige geolokation, hvilket kan blive yderligere brugt til tilpasning af vores services (f.eks. for at levere passende indhold til dit valgte sprog og gambling-relateret indhold der er lovligt i dit land). Din omtrentlige geolokation kan også blive brugt til analytiske formål. Flere informationer om hvordan vi behandler dine data til analytiske formål kan findes i vores Cookiepolitik. Behandlingen af detaljer omkring den browser og det operativsystem du benytter er nødvendig for at gøre det muligt regelmæssigt at levere vores services til dig. Vi kan også bruge disse data til at løse tekniske problemer hvis de skulle opstå.

Hvis du logger ind via sociale netværk, bruger vi ikke nogen af de informationer der er tilgængelige på dine konti og profiler på sociale netværk. Hvis du beslutter at logge ind via dine konti på sociale netværk, vil sociale netværks-tokens blive genereret og derefter brugt udelukkende til godkendelsesformål.

3.2 Særlige økonomiske data

Finansielle identifikationsdata – vi vil behandle detaljer om dine Skrill/Paypal konti hvis du vinder en kontant præmie på vores hjemmeside. Vi har brug for disse data for at kunne overføre præmien til dig.

3.3 Optagelser

Billeder – du kan vælge at uploade et profilbillede til din konto, hvis du ønsker det. Det kan være et billede af dig selv, eller et andet billede, som du ønsker at få knyttet til din profil. Vi kan opbevare dit profilbillede for at gøre det muligt at personalisere din profil på vores hjemmeside.

3.4 Private vaner og interesser

Tips – nogle af dine interaktioner med vores hjemmeside kræver offentligt brug af information, nemlig når du lægger et tip ud. Når du lægger et tip ud, skal vi behandle information omkring dit tip såsom dato og tid for tippet, begivenheden som tippet omhandler, tippets sprog og dine kommentarer der forklarer tippet.

Vi fører også statistikker over dine tip-aktiviteter og deres succes og behandler information der er nødvendig for at kunne skabe konkurrence mellem tipperne (f.eks. at bekræfte hvilken tipper der har den bedste succes med deres forudsigelser).

Information som vi behandler omkring tips, som du lægger ud på hjemmesiden, er nødvendig for skabelsen af tips og for at gøre dem tilgængelige for brugere og besøgende hos bettingexpert. Statistikkerne, som vi fører omkring succesen af tip-aktiviteterne, er nødvendige for at kunne udføre gennemsigtige og fair konkurrencer for tipperne.

Præferencer – vi behandler information omkring tippere, som du følger hos bettingexpert såvel som information omkring dine interesser, såsom dit foretrukne indhold hos bettingexpert og hvilke services, som du benytter.

Vi kan også behandle information som du angiver i “Om mig” sektionen på din profil, hvilket inkluderer en beskrivelse af dig selv, såvel som dine interesser og information om dine konti på sociale netværk.

Information om dine følgere og tippere, som du følger, er tilgængelig for alle brugere og besøgende hos bettingexpert. Vi støtter stærkt op om værdien af gennemsigtighed, og derfor sørger vi for at alle tippere, potentielle tippere, eller bare besøgende, har mulighed for at kende til succesen og pålideligheden af hver tipper. Tippere kan også dele deres viden med andre mennesker.

Vi behandler information om dine interesser for at kunne genkende dine personlige præferencer, som kan blive brugt til kommercielle kommunikationsformål. Til dette formål kan vi benytte markedsføringsplatforme, som er forklaret mere detaljeret i vores Cookiepolitik. Hvis du ikke ønsker at være udsat for automatiseret beslutningstagen, herunder profilering, så tjek venligst delafsnittet “ret til at protestere mod behandling af dine data” og “ret til ikke at være udsat for automatiseret beslutningstagen” under sektionen “dine rettigheder” i denne politik for mere information.

4. Vores brug af cookies

Enhver browser, der besøger vores hjemmeside, vil modtage cookies fra os. Vi bruger cookies, fordi vi ønsker at give den bedst mulige oplevelse til alle, der besøger vores hjemmeside.

Ved brug af cookies behandler vi standard internet log informationer og detaljer om vores besøgendes adfærdsmønstre. Brugen af cookies giver os mulighed for at forbedre sidenavigation, analysere adfærden for alle, der besøger vores hjemmeside, fremme vores produkter og levere indhold fra tredjeparter. For at lære mere om vores brug af cookies, og hvordan du kan deaktivere dem, bedes du læse vores Cookiepolitik.

5. Hvordan vi beskytter dine data

Vi indsamler eller opbevarer ikke personoplysninger i længere tid end det er nødvendigt til formålene der er forklaret ovenfor.

Vi bruger tekniske og organisatoriske foranstaltninger i overensstemmelse med god branchemæssig praksis for at sikre passende sikkerhed for dine personoplysninger mod utilsigtet eller ulovligt tab, ændringer, tyveri, uautoriseret offentliggørelse eller adgang, uautoriseret brug og mod alle andre ulovlige former for behandling.

6. Dine rettigheder

6.1 Ret til information

Du har ret til at blive forsynet med visse informationer omkring behandlingen af dine data og dit forhold til os. Dette inkluderer vores identitet og kontaktdetaljer, grundene eller formålene med behandlingen af dine personoplysninger, den juridiske basis for at gøre dette, og modtagerne af disse data (især hvis de er bosat i tredjelande) og andre relevante informationer der er nødvendige for at sikre en fair og gennemsigtig behandling af dine personoplysninger.

6.2 Ret til adgang

Du har retten til at få bekræftet fra os om, hvorvidt personlige oplysninger om dig bliver behandlet, information om behandlingen af dine data og dine rettigheder, og hvor det er passende at anmode om adgang til disse data.

6.3 Ret til berigtigelse

Du har retten til at bede os om at slette unøjagtige personoplysninger om dig. Under hensyntagen til formålet med databehandlingen har du ret til at have ufuldstændige personoplysninger afsluttet og at få upræcise data rettet.

6.4 Ret til at blive slettet (ret til at blive glemt)

Under begrænsede omstændigheder har du retten til at anmode om, at vi sletter de informationer, som vi besidder om dig. De er som følger:

  • hvor der ikke længere er behov for data til de formål, de blev indsamlet,
  • hvor du har trukket dit samtykke tilbage, og der ikke længere er lovmæssigt grundlag for, at vi kan fortsætte med at behandle dine data,
  • hvor du har protesteret mod behandling af data, og der ikke længere er nogen legitim grund til at fortsætte,
  • hvor data ikke er blevet behandlet efter lovens regler, eller
  • hvor data skal slettes for at overholde en juridisk forpligtelse.

Vi er fritaget fra dette krav hvis det er umuligt at overholde eller hvis det kræver uforholdsmæssigt stort arbejde at overholde.

6.5 Ret til at begrænse behandlingen

Du har retten til at begrænse behandlingen af dine personoplysninger under følgende omstændigheder:

  • hvis nøjagtigheder af dataene er anfægtet – behandlingen kan begrænses i den periode, der er nødvendig, for at vi kan verificere dens nøjagtighed,
  • behandlingen er ulovlig, og du anmoder om en begrænsning i stedet for sletning,
  • vi har ikke længere brug for data til de formål, de blev indsamlet, men du har brug for dem i forbindelse med at etablere, udøve og forsvare juridiske rettigheder,
  • hvis du har protesteret mod behandlingen af personoplysninger, som er behandlet på baggrund af vores legitime interesser, mens vi afventer bekræftelse for, om vores legitime interesse for at behandle dine data er berettiget frem for interessen for dine fundamentale rettigheder og frihed.

6.6 Ret til at protestere mod behandlingen af dine data

Du har til enhver tid retten til at gøre indsigelse i vores behandling af dine data, herunder profilering, af grunde, der vedrører din særlige situation. Ved din indsigelse vil vi ophøre med at behandle dine data, medmindre vi kan demonstrere overbevisende legitime grunde til at fortsætte behandlingen, som tilsidesætter interesserne for dine grundlæggende friheder og rettigheder, eller hvis yderligere behandling er nødvendig for at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav.

6.7 Ret til ikke at blive udsat for automatiseret beslutningstagen

Du har ret til at protestere mod vores behandling af dine data til automatiseret beslutningstagen, herunder profilering, hvor sådanne behandlinger producerer juridiske effekter vedrørende dig eller på lignende måde påvirker dig væsentligt. Efter din legitime indsigelse, vil dine personoplysninger ikke længere blive behandlet til automatiseret beslutningstagen. Du har også ret til at anmode om menneskelig indgriben når det gælder automatiseret beslutningstagen om dig.

6.8 Ret til dataoverførbarhed

Under visse omstændigheder har du retten til at modtage dine personoplysninger, som du har givet os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dvs. i digital form). Du har ret til at anmode om en overførsel af disse data til en anden enhed uden hindring fra os, hvis en sådan overførsel er teknisk muligt.

6.9 Ret til at inddrage samtykke

Vi beror på dit samtykke til at sende dig e-mails med nyhedsbreve og push-notifikationer der indeholder varme tips og de seneste nye tilbud fra bookmakere, som vi har indgået partnerskaber med. Du kan til hver en tid inddrage dit samtykke uden at give os en grund og uden at det koster dig noget.

Tilbagekaldelsen af dit samtykke påvirker ikke lovligheden af behandlingen på grundlag af dit samtykke, før det trækkes tilbage. Vær venligst opmærksom på, at når dit samtykke er trukket tilbage, så kan vi ikke længere behandle dine data, og derfor vil vi ikke længere kunne tilbyde vores tjenester til dig.

6.9.1 Hvordan man afmelder

For at afmelde dig fra at modtage vores emails med nyhedsbreve, skal du:

  • Klikke på afmeldings-linket der er tilgængeligt i bunden af alle de emails du har modtaget fra os eller Afmelde fra præference-centeret.
  • Du kan slå push-notifikationer fra via dine browserindstillinger. Besøg venligst denne hjemmeside for detaljerede instruktioner for hvordan man melder sig fra Web Push.

6.10 Ret til at indgive en klage

Hvis du mener, at dine rettigheder vedrørende dine personoplysninger er blevet brudt, har du ret til at indgive en klage til din lokale databeskyttelsesmyndighed. Den relevante databeskyttelsesmyndighed i EU-medlemslandene kan enten være det sted du er bosat eller på det sted, hvor den påståede overtrædelse opstod.

Da vi er etableret i Danmark, kan du vælge at kontakte Datatilsynet.

6.11 Hvordan du udøver dine rettigheder

Hvis du har spørgsmål vedrørende behandlingen af dine personoplysninger, som er forklaret i denne privatlivspolitik, eller hvis du ønsker at udøve nogen af dine rettigheder, som er opremset ovenfor i afsnittet “dine rettigheder”, så send os venligst en email via [email protected]

7. Tilbageholdelse af data

Vi opbevarer dine data i en database, selv hvis du sletter din konto. I dette tilfælde vil dine profildata ikke blive vist offentligt. Tips som du tidligere har lagt ud vil forblive offentligt tilgængelige da vi har intellektuel ejendomsret over dem. De tilbageværende tips vil dog blive anonymiseret, hvilket betyder at det er umuligt at forbinde nogen af disse tips med dine personoplysninger.

Hvis du ønsker at dine personoplysninger skal slettes fra vores systemer, kan du sende en anmodning om sletning ved at benytte proceduren som er beskrevet i afsnittet ovenfor.

8. Hvem dine personoplysninger kan blive delt med

Vi vil muligvis dele dine data med tredjeparter. Tredjeparter er kategoriseret som følger:

  • Medlemmer af Better Collective Koncernen (BC Koncernen), hvilket omfatter Better Collective A/S og deres datterselskaber. Vær opmærksom på, at vi bestemmer formålet med og metoderne til behandling af dine data, og vi beslutter, hvilke af dine data, der skal behandles af andre medlemmer af BC Koncernen. Mere om medlemmerne af BC Koncernen er tilgængelig her.
  • Enheder, som hjælper os med regelmæssigt at kunne tilbyde og videreudvikle vores tjenester (f.eks. analyseredskaber, vedligeholdelse, markedsføring, udvikling). De har lov til at behandle dine oplysninger, så vidt de er nødvendige, for at kunne udføre delegerede opgaver. Vær venligst opmærksom på, at kun vi bestemmer formålet med og metoderne til behandlingen af dine data, såvel som at vi beslutter, hvilke af dine data, der skal behandles for at kunne udføre delegerede opgaver.
  • Med offentlige myndigheder og retshåndhævende myndigheder, hvor vi er lovligt påkrævet eller tilladt at gøre det.

9. Overførsel af dine data til tredjelande

Vi kan overføre dine personlige data udenfor Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde for at kunne tilbyde vores tjenester regelmæssigt og/eller videreudvikle vores tjenester. Vi tager alle vores foranstaltninger i forhold til hvem der modtager dine personoplysninger, for at sikre et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau og passende sikkerhedsforanstaltninger, som er defineret i den gældende databeskyttelseslov, og især GDPR er implementeret.

Dine personlige data kan overføres til modtageren baseret i et land, som Europa-Kommissionen anser for at have et tilstrækkeligt niveau af databeskyttelse. Du kan få flere oplysninger om lande med et passende beskyttelsesniveau her.

Hvis dine data overføres til en modtager, der er baseret i USA, så forsøger vi at overføre dine data på den måde, der er fastsat af Privacy Shield-mekanismen. Mere om Privacy Shield-mekanismen er tilgængelig her.

Vi vil indgå dataovervågningsaftaler efter behov med modtagere af dine data hvor nødvendigt. Disse vil indeholde standardkontraktsklausuler udstedt af Europa-Kommissionen, og det vil forpligte modtageren til at yde et passende beskyttelsesniveau og gennemføre passende beskyttelsesforanstaltninger, som defineret i gældende lov om databeskyttelse, og især GDPR, med hensyn til behandling af dine personoplysninger.

10. Slutnoter

Denne privatlivspolitik kan blive ændret fra tid til anden. Væsentlige ændringer er dem, der påvirker dine rettigheder, forpligtelser og tilstand med hensyn til beskyttelse og behandling af dine personoplysninger. De væsentlige ændringer kan omfatte, men er ikke begrænset til, lancering af nye tjenester, tilføjelse af nye teknologier og behandling af dine personlige data til nye formål. Skulle vi foretage væsentlige ændringer til vores privatlivspolitik, vil vi sørge for at give dig besked gennem vores services eller på anden vis, og samtidig give dig muligheden gennemgå ændringerne før de kommer til at træde i kraft.

Hertil kommer, at vi fra tid til anden vil foretage mindre ændringer i privatlivspolitikken. Mindre ændringer påvirker ikke dine rettigheder, forpligtelser og tilstand, med hensyn til beskyttelse af dine personoplysninger. Denne type af ændringer kan omfatte, men er ikke begrænset til, organisatoriske og grammatiske ændringer i privatlivspolitikken for at gøre vores politik nemmere at læse.