Politika Privatnosti

Šta možeš pronaći u ovom pravilniku?

Zašto i kako procesujemo tvoje podatke

Tvoja prava

Uvod

Korisnik bettingexpert-a ( u daljem tekstu ‘ti’) može podeliti informacije i mišljenja vezana za sportska dešavanja, tražiti tipove, takmičiti se i postati najbolji tipster za sportske mečeve, proveriti statistike sa mečeva, videti recenzije kladionica i informacije o besplatnim opkladama (‘usluge’). Više informacija o našim uslugama je dostupno u našim Uslovima Poslovanja. Kada koristite naše usluge, dosta Vaših informacija može biti deljeno sa nama, ili sa trećim licima.

Ovaj Pravilnik o privatnosti je bitan kako bi razumeo/la kako se tvoji lični podaci skupljaju, koriste, i na druge načine obrađuju kada koristiš www.bettingexpert.com (‘bettingexpert’). Lični podaci su bilo koje informacije o tebi koji se mogu koristiti za identifikovanje, ili kako bi se omogućilo da budete identifikovani. Ovaj Pravilnik o privatnosti se primenjuje na obrađivanje Vaših podataka na bettingexpert-u, a ne na obradu podataka koje se može desiti putem korišćenja drugih usluga ili na drugim stranicama, bez obzira na to da li je te usluge ili stranice snabdeo vlasnik bettingexpert-a ili neko drugi. Vlasnik bettingexpert-a (‘mi’, ‘nas’, ‘naš’) je:

Better Collective A/S,
Tolbodgade 12,
1253 Copenhagen K (Hovedstaden)
Denmark (DK)
CVR. 27652913

Ovaj Pravilnik o privatnosti je na snazi od maja 2018. Godine. Ovaj Pravilnik se može dopunjavati i menjati vremenom.

Suštinske promene su one koje utiču na tvoja prava, obaveze i stanje vezano za zaštitu i obradu tvojih ličnih podataka. Suštinske promene mogu uključivati (ali nisu ograničene na): pokretanje novih usluga, razvoj novih tehnologija i obradu tvojih podataka u nove svrhe. Zbog toga, ukoliko budemo pravili suštinske izmene Pravilnika o privatnosti, poslaćemo vam obaveštenje putem naših Usluga, ili na neki drugi način, i dati ti priliku da imaš uvid u promene pre nego što one budu stupile na snagu. Bićeš zamoljen/a da daš svoj pristanak na obradu tvojih podataka u saglasnosti sa ažuriranim Pravilnikom o privatnosti. Ukoliko ne daš pristanak na to, nećeš biti u mogućnosti da koristiš svoj nalog i usluge koje su dostupne registrovanim korisnicima.

Dodatno, s vremena na vreme možemo raditi manje izmene Pravilnika o privatnosti. Manje izmene ne utiču na tvoja prava, obaveze i stanje u vezi sa zaštitom ličnih podataka. Ove vrste izmena mogu uključivati (ali nisu ograničene na) organizacione i gramatičke izmene u ovom Pravilniku, kako bi isti bio lakši za čitanje. Činjenica da nastavljaš da koristiš naše Usluge nakon što objavimo Pravilnik o privatnostima sa samo manjim izmenama, znači da je obrada tvojih ličnih podataka potpada pod ažuriranu verziju Pravilnika o privatnosti sa samo manjim izmenama.

Kontrola podataka i subjekti podataka

Korišćenjem usluga bettingexpert-a, ti možeš dati na uvid razne podatke, uključujući i one koji se mogu smatrati ličnim podacima. Kada se tvoji lični podaci obrađuju, ti se onda smatraš subjektom podataka, i imaš pravo na ostvarivanje svojih prava koja ti garantuje Zakon o zaštiti podataka Evropske Unije, a koja su objašnjena u ovom Pravilniku o privatnosti. Uzimajući u obzir da mi odlučujemo o svrhama i načinima obrađivanja ličnih podataka na bettingexpert-u, pravno se smatramo kontrolerima podataka nad tvojim ličnim podacima na ovom sajtu. S obzirom da smo kontroleri podataka, to nam daje priliku da obrađujemo tvoje lične podatke, ali nas takođe i obavezuje da ih štitimo na način koji je regulisan Zakonom o zaštiti podataka Evropske Unije, a naročito Generalnim regulativama o zaštiti podataka (na engleskom ‘GDPR’), i ovim Pravilnikom o privatnosti.

Podaci koje mi obrađujemo

Mi obrađujemo (ili možemo obrađivati) razne kategorije tvojih podataka. Ispod možete naći informacije o tome koje podatke obrađujemo, kao i njihove kategorizacije.

Podaci identifikacije

Lične identifikujuće informacije (LII - eng. PII) - Kada napraviš svoj nalog na bettingexpert-u, mi obrađujemo tvoju e-mail adresu, korisničko ime, vidljivo ime, adresu, telefon, i mobilni telefon, ukoliko odlučiš da ih dodaš na svoj profil. Napokon, u nekim slučajevima, kao što su osvajanje nagrade na nekom od naših takmičenja, možeš biti upitan/a da nam pošalješ kopiju nekog svog identifikacionog dokumenta (npr. pasoša) kako bi se potvrdio tvoj identitet.

Elektronski identifikacioni podaci - Kada se prijavljuješ na bettingexpert, mi obrađujemo IP adresu uređaja koji koristiš, vrstu i verziju pretraživača i operativni sistem koji koristiš, kao i vreme kada si se prijavio/la. Ukoliko se prijavljuješ putem socijalnih mreža, one mogu generisati ‘socijalne tokene’ koji su, zapravo, tvoji podaci za proveru identiteta, koje mi obrađujemo svaki put kada želiš da se prijaviš na bettingexpert putem socijalnih mreža.

Specijalni finansijski podaci

Finansijski identifikacioni podaci - Mi možemo obrađivati podatke vezane za tvoje Skrill/Paypal naloge, ukoliko ih dodaš na svoj bettingexpert nalog.

Snimci

Slike - Možeš izabrati da dodaš profilnu sliku, ukoliko tako želiš. To može biti tvoja slika, ili bilo koja druga slika za koju želiš da bude povezana sa tvojim nalogom.

Privatne navike i interesovanja

Korišćenje medija - Neke od tvojih interakcija sa ovim sajtom će zahtevati javno korišćenje informacija. Naime, ukoliko postaviš tip, mi moramo da obradimo informacije o tvojim tipovima, kao što su vreme i datum tipa, događaj o kojem je tip, jezik tipa, kao i tvoji komentari koji pojašnjavaju tip.

Mi, takođe, pravimo i statistike o uspehu tvojih tipovnih aktivnosti, i obrađujemo informacije neophodne za sprovođenje takmičenja među tipsterima (npr. ko ima najviši procenat tačnih predviđanja). Dodatno, mi obrađujemo informacije o tome ko te prati na bettingexpertu, kao i koga ti pratiš. Na kraju, obrađujemo i informacije o tvojim interesovanjima, kao što je omiljeni sadržaj na bettingexpertu, i usluge koje koristiš.

Ukoliko želiš, možeš da dodaš informacije o svojim nalozima na socijalnim mrežama, tvoja lična interesovanja, u pogledu vrste kockanja (npr. klađenje, slot mašina, kazino, poker, bingo). Konačno, možeš i opisati sebe tako što ćeš popuniti deo ‘O meni’ na svom profilu.

Zašto i kako obrađujemo tvoje podatke

Mi skupljamo i obrađujemo podatke o tebi kada napraviš nalog na bettingexpert-u, i kada koristiš naše Usluge. Mi obrađujemo tvoje lične podatke u cilju obezbeđivanja usluga za tebe, kao i kako bismo unapredili tvoje iskustvo sa našim uslugama, kako bismo ih što bolje razvili, i kako bismo osigurali i održavali regularan rad bettingexpert-a. Više o svrhama obrade tvojih podataka možeš naći ispod.

 Podaci identifikacije

Lične identifikujuće informacije (LII - eng. PII) - Tvoji lični identifikujući podaci koje obrađujemo (e-mail adresa, korisničko ime, vidljivo ime, i identifikacija koju ti je dodelio naš sistem) služi kako bismo vas razlikovali od ostalih registrovanih bettingexpert korisnika. Takođe, tvoja e-mail adresa se koristi kako bismo mogli da komuniciramo sa tobom u pogledu bilo kakvih promena na tvom nalogu, ili promena naših usluga, kao i za komercijalnu komunikaciju ukoliko se složiš da u istoj učestvuješ. Na tebi je da odlučiš da li želiš da otkriješ svoje lično ime, prezime, adresu, i broj(eve) telefona. Ove informacije mogu da doprinesu personalizaciji tvoj korisničkog naloga i razvoju komunikacijskih kanala sa nama. Međutim, biće traženo od tebe da nam pošalješ lično ime, prezime, broj telefona, i kopiju nekog identifikacionog dokumenta ukoliko pobediš na nekom od naših takmičenja i imaš pravo na nagradu, kako bi se utvrdio tvoj identitet, i kako bi mogao/la da dobiješ nagradu.

Elektronski identifikacioni podaci - Mi obrađujemo IP adrese uređaja koji koristiš kako bismo omogućili komunikaciju između tvog uređaja i našeg servera; kako bismo utvrdili tvoju približnu geolokaciju, koja bi se mogla dalje koristiti za prilagođavanje usluga (na primer kako bismo pružili sadržaj koji je prikladan za tvoj jezik po izboru i sadržaj vezan za kockanje koje je legalno u tvojoj zemlji), kao i u analitičke svrhe. Više o tome kako obrađujemo tvoje podatke u analitičke svrhe možete naći u našem Pravilniku o kolačićima.

Obrada detalja vezana za pretraživač i operativni sistem koji koristiš je potrebna kako bismo osigurali regularno snabdevanje našim uslugama. Takođe, ponekad su nam ovi podaci potrebni kako bismo rešili neke tehničke probleme, ukoliko do takvih dođe.

Na kraju, ukoliko se prijavite putem neke socijalne mreže, mi ne koristimo nikakve informacije koje su dostupne na tvojim nalozima i profilima socijalnih mreža koje koristiš. Ukoliko odlučiš da se prijaviš putem naloga sa neke socijalne mreže, generišu se tokeni socijalnih mreža, koji se koriste isključivo u svrhe potvrde identiteta.

Specijalni finansijski podaci

Tražićemo od tebe da nam pošalješ detalje svog Skrill/Paypal naloga ukoliko osvojite neku novčanu nagradu na našem sajtu. Moramo da obradimo ove podatke kako bismo izvršili prenos nagrade na tvoj nalog.

 Snimci

Slike - Postoji mogućnost da ćemo sačuvati tvoju profilnu sliku, kako bismo ti omogućili da personalizuješ svoj profil na našem sajtu.Privatne navike i interesovanja

Tipovi - Informacije koje obrađujemo u vezi sa tipovima koje postavljaš su neophodne za pravljenje tipova i njihovo prikazivanje korisnicima i posetiocima bettingexpert-a. Statistika koju pravimo o uspehu aktivnosti vezanih za tipovanje je neophodna kako bismo sprovodili transparentno i fer takmičenje između tipstera.

Praćenje/Pratioci - Informacije o tvojim pratiocima i tipsterima koje ti pratiš su dostupne svim korisnicima i posetiocima bettingexpert-a. Čvrsto podržavamo transparentne vrednosti, i, iz tog razloga, smatramo da svaki tipster, potencijalni tipster, ili običan korisnik treba da ima priliku da oceni uspeh i pouzdanost svakog tipstera, kao i da tipsteri mogu da dele svoje znanje sa drugim ljudima.

Omiljeno - Mi obrađujemo informacije o tvojim ličnim interesovanjima kako bismo prepoznali tvoje lične preferencije koje bi se mogle koristiti u svrhe komercijalne komunikacije. U ove svrhe koristimo marketinšku platformu Eloqua. Više o ovome i povezanim procesima možeš naći u našem Pravilniku o kolačićima. Ukoliko ne želiš da budeš deo automatizovanog procesa donošenja odluka, uključujući i profajliranje, molimo te da obratiš pažnju na pod-odeljak ‘Pravo na protivljenje obrađivanju tvojih podataka i prava vezana za automatizovano donošenje odluka’, koja se nalazi pod odeljkom ‘Tvoja prava’ u ovom Pravilniku.

Povezani nalozi - Informacije koje dostaviš o svojim nalozima na socijalnim mrežama, svojim ličnim interesovanjima u vezi sa vrstama kockanja, i svojim komentarima o sebi, služe da se tvoj profil unapredi. Takođe, možemo koristiti tvoja lična interesovanja kako bismo bolje prilagodili komercijalnu komunikaciju ka tebi.

Korišćenje kolačića (cookies)

Svaki pretraživač putem kojeg se posećuje naš sajt će dobiti kolačiće (cookies) od nas. Mi koristimo kolačiće zato što želimo da omogućimo najbolje moguće iskustvo na sajtu svakome ko poseti naš sajt.

Korišćenjem kolačića, mi obrađujemo standardne informacije prijavljivanja na internetu, i detalje o obrascima ponašanja posetilaca na sajtu. Korišćenje kolačića nam omogućava da unapredimo navigaciju na sajtu, analiziramo on-site ponašanje svakoga ko poseti sajt, promovišemo svoje proizvode, i dostavljamo sadržaj trećih lica. Kako bi saznao/la više o tome kako koristimo kolačiće, pročitajte naš Pravilnik o kolačićima.

Kako čuvamo tvoje podatke

Mi ne skupljamo lične podatke u suvišnoj meri. Mi samo obrađujemo one podatke koji su nam zaista potrebni i samo u dogovorene svrhe. Trudimo se da redovno ažuriramo tvoje podatke, kao i da ih bezbedno čuvamo. Mi ne obrađujemo tvoje podatke na duži vremenski period od onog koji je potreban za svrhe u koje se podaci obrađuju.

Mi koristimo tehničke i organizacione mere u skladu sa dobrim industrijskim praksama kako bismo zaštitili tvoje podatke. Zbog toga, koristimo prikladne tehničke i organizacione mere kako bismo osigurali zaštitu tvojih ličnih podataka od slučajnog ili nezakonitog gubitka, promene, krađe, neovlašćenog otkrivanja i/ili pristupa, neovlašćenog korišćenja, kao i od drugih nezakonitih vidova obrade.

Mi primenjujemo različite nivoe kontrole pristupa tvojim podacima. Ograničenje kontrole pristupa se bazira na potrebama posla, kao i na bezbedonosnim potrebama. Možeš biti siguran da samo lica koja imaju prikladnu autorizaciju mogu pristupiti tvojim podacima, lica čije je znanje i umeće vezano za podatke neophodno kako bi ispunili svoje obaveze koje ishode iz ili su u vezi sa njihovim učinkom na poslu.

Tvoja prava

Pravo na pristup

Imaš pravo da od nas dobiješ potvrdu da li se ili ne lični podaci u vezi sa tobom obrađuju, i, gde je to slučaj, da tražiš pristup ličnim podacima. Ukoliko bi želeo/la da dobiješ potvrdu, kao i pristup svojim ličnim podacima, molimo te da nas kontaktiraš putem e-mail adrese [email protected].

Pravo na ispravke

Ima[ pravo da nas upitaš da izbrišemo neispravne lične podatke koje se tiču tebe. Uzimajući u obzir svrhe obrade podataka, imaš pravo da se tvoji nepotpuni lični podaci upotpune.

Pravo na brisanje(pravo na to da zaboravimo na tebe)

U ograničenim uslovima, imaćeš pravo da zahtevaš da izbrišemo informacije koje imamo o tebi:

Kada podaci više nisu potrebni u svrhe u koje su prikupljani

Kada si povukao pristanak i više ne postoji nijedan zakonski osnov po kojem možemo da nastavimo da obrađujemo te podatke

Kada si imao prigovor na obradu i ne postoji prevladavajući pravni osnov za nastavak obrade

Kada su podaci nezakonito obrađivani

Kada podaci moraju biti izbrisani radi saglasnosti sa pravnom obavezom.

Pravo na restrikciju obrade

Imaš pravo da tražiš restrikciju obrade tvojih ličnih podataka u sledećim uslovima:

Ukoliko se osporava tačnost podataka - obrada može biti ograničena na period vremena koji je neophodan kako bi se proverila njihova tačnost

Ukoliko je obrada nezakonita i ti zahtevaš restrikciju umesto brisanja

Ukoliko nam podaci više nisu potrebni u svrhe u koje smo ih skupljali, ali su ti potrebni u vezi sa nekim pravnim zahtevom

Ukoliko si uložio/la žalbu na obradu ličnih podataka koje se obrađuju na osnovu naših legitimnih interesa, dok se čeka potvrda da li naši legitimni interesi za obradu tvojih podataka imaju primat u odnosu na tvoja fundamentalna prava i slobode.

Pravo na protivljenje obrađivanju tvojih podataka i prava vezana za automatizovano donošenje odluka

Imaš pravo na protivljenje našoj obradi tvojih podataka na osnovima koji su u vezi sa tvojom osobenom situacijom, u bilo kom trenutku na obradu tvojih ličnih podataka, uključujući i profajliranje. Nakon tvoj prigovora, prestaćemo sa obradom podataka, osim ukoliko možemo da dokažemo neoborive legitimne osnove za nastavak obrade koji imaju primat u odnosnu na tvoja fundamentalna prava i slobode, ili ukoliko je dalja obrada neophodna za zasnivanje, ispunjavanje ili odbrane pravnih zahteva.

U bilo kom trenutku imaš pravo na protivljenje obradi tvojih podataka, uključujući i profajliranje, u direktne marketinške svrhe. Mi koristimo Eloqua za automatizovano donošenje odluka, uključujući i profajliranje, u marketinške svrhe, i možeš odustati od dalje obrade podataka u ove svrhe na ovom linku. Nakon odustajanja, tvoji lični podaci neće više biti obrađivani u direktne marketinške svrhe. U pogledu automatizovanog donošenja odluka u vezi tebe, možeš imati pravo da tražiš ljudsku intervenciju.

Prava na prenosivost podataka

Pod određenim uslovima, imaš pravo da ti budu dostavljeni tvoji lični podaci, koji si nam dostavio/la, u strukturiranom, često korišćenom formatu koji i mašine mogu čitati (tj. u digitalnoj formi), i imaš pravo da tražiš prenos tih podataka na drugi entitet bez ikakve zadrške sa naše strane, ukoliko je takav prenos tehnički izvodljiv.

Pravo na povlačenje saglasnosti

Ukoliko je osnov za obrađivanje tvojih ličnih podataka tvoj pristanak, možeš ga povući u bilo kom trenutku bez bilo kakvog opravdanja prema nama, potpuno besplatno. Kako bi povukao/la saglasnost, treba da izbrišeš nalog sa bettingexpert-a.

Povlačenje saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja se bazirala na saglasnosti pre povlačenja. Molimo te da imaš na umu da, nakon povlačenja saglasnosti, nećemo biti u mogućnosti da obrađujemo tvoje podatke, i, zbog toga, nećemo moći da ti pružamo naše usluge.

Pravo na ulaganje žalbe

Ukoliko misliš da su tvoja prava o ličnim podacima ugrožena, možeš nas kontaktirati na [email protected]. Takođe, imaš pravo da uložiš žalbu lokalnoj upravi za zaštitu podataka. Relevantna uprava za zaštitu podataka u Članicama EU može biti određeno ili tvojim trenutnim prebivalištem ili mestom gde se navodni prekršaj dogodio.

Kako smo mi locirani u Danskoj, možete odabrati da kontaktirate Dansku Agenciju za zaštitu podataka - Adresa: Datatilsynet, Borgergade 28, 5, DK-1300 Kopenhagen K; e-mail adresa: [email protected]

Koliko dugo čuvamo tvoje podatke

Mi čuvamo tvoje podatke dok ne izbrišeš svoj nalog na bettingexpert-u. Kada obrišeš svoj nalog, mi brišemo sve tvoje lične podatke. Molimo te da imaš na umu da nećemo izbrisati informacije o tipovima koje si postavio/la, zbog činjenice da nad njima imamo prava intelektualne svojine. Međutim, tipovi koji budu preostali će biti depersonalizovani - drugim rečima, tvoji lični podaci koje smo obrisali nikako neće moći biti dovedeni u vezu sa tipovima koje si postavio/la.

Sa kim delimo tvoje lične podatke

Postoji mogućnost da ćemo deliti tvoje lične podatke sa trećim licima. Treća lica se kategorišu na sledeći način:

Članovi Better Collective Grupe koja uključuje Better Collective A/S i njegove podružnice (BC Grupa) - Više o članovima BC grupe možeš videti ovde. Molimo te da imaš na umu da mi određujemo svrhu i sredstva obrade tvojih podataka, kao i da odlučujemo sta će od tvojih podataka biti obrađivano od strane drugih članova BC Grupe.

Entiteti koji nam pomažu da konstantno obezbeđujemo, i dalje razvijamo, naše usluge (npr. analitiku, održavanje, marketing, i razvoj). Njima je dozvoljeno da obrađuju tvoje informacije onoliko koliko je razumski neophodno kako bi izvršavali zadatke koji su im delegirani. Molimo vas da imate na umu da samo mi određujemo svru i sredstva obrade tvojih podataka, kao i da odlučujemo šta će se od tvojih podataka obrađivati kako bi se izvršavali delegirani zadaci.

Javne vlasti i organi sprovođenja zakona, tamo gde je to neophodno uraditi, i gde smo zakonski u obavezi da to uradimo i za to imamo zakonsku dozvolu.

Treća lica kojima je dat pristup našim API-jevima, koji mogu prikazati tvoje tipove, korisničko ime, avatar, rejting, uspeh tvojih tipova i državu.

Prenos tvojih podataka u treće zemlje

Postoji mogućnost da prenesemo tvoje lične podatke van područja Evropske Ekonomske Zajednice, kako bismo pružali naše usluge na regularnoj bazi i/ili dalje razvijali naše usluge. Preduzimamo sve moguće mere u vezi sa primaocima tvojih ličnih podataka, kako bismo osigurali da se primenjuje adekvatan nivo zaštite definisan od strane Zakona o zaštiti podataka, a naročito od strane GDPR-a.

Tvoji lični podaci mogu biti prebačeni primaocu koji se nalazi u državi za koju Evropska Komisija smatra da ima zadovoljavajući nivo zaštite podataka. Možeš saznati više o državama sa adekvatnim nivoom zaštite ovde.

Ukoliko se tvoji podaci prebacuju primaocu koji se nalazi u SAD, onda je naš cilj da prebacimo tvoje podatke u skladu sa načinom koji postavljen od strane mehanizma Štit Privatnosti (Privacy Shield mechanism). Više o mehanizmu Štit Privatnosti možete naći ovde.

Zaključićemo, ukoliko je potrebno, sa primaocima tvojih podataka Ugovore o zaštiti podataka koji će uključivati Standardne Ugovorne Klauzule koje propisuje Evropska Komisija, i koje obavezuju primaoca podataka da obezbedi adekvatan nivo zaštite i implementira adekvatne zaštite kako ih definiše primenljivi Zakon o zaštiti podataka, a naročito GDPR, u vezi sa obradom tvojih ličnih podataka.