Američki Fudbal Prognoze

Post your own tip

americki fudbal

Američki Fudbal 

Američki fudbal je ubedljivo najpopularniji sport u SAD. Najveći sportski događaj u Americi je, kao što znamo, Super Bowl, tj godišnje prvenstvo u američkom fudbalu u SAD. Svi timovi spadaju pod NFL (National Football League). NFL se sastoji od 32 tima, podeljena u 8 divizija, i svaki tim igra 16 utakmica tokom regularne sezone, 8 kod kuće i 8 u gostima.

Razlika između Američkog fudbala i Ragbija

Često nam ovo nije najjasnije, pa ćemo jednom zauvek ovo da rešimo. Američki fudbal je nastao od ragbija, to je istina. Uvezen je iz Evrope, medjutim, razvio se po sopstvenim izmenama u pravilniku, pa su danas to dva sasvim odvojena, različita sporta. Razlike su, naime, u pravilima. Osnivač Američkog fudbala onakvim kakvim ga mi znamo zvao se Walter Camp. On je taj koji je uveo nove pojmove, kao npr. “line of scrimmage”- tj linija na kojoj se nalazi lopta na početku svakog napada. Isto tako je uveo osvajanje terena iz 4 pokušaja na 10 jardi (1 jard-0.9 m). Nešto kasnije došlo je i do pravila koje je doprinelo razvoju i popularnosti ovog sporta baš dosta, a je pravilo jednog pokušaja pasa unapred, dok u ragbiju to nije dozvoljeno. Sa razvitkom sporta uveden je i huddle, vreme se počelo meriti u četvrtinama. Često su se povređivali pa je uvedena i zaštitna oprema, američki fudbal je tzv. "full contact sport".Tako da je razlika između američkog fudbala i ragbija postajala sve očiglednija. Danas ova dva sporta imaju više razlika nego sličnosti.  

Kod nas je ovaj sport takođe sve popularniji. Negde pred kraj 90-ih su osnovani prvi klubovi, početkom ovog veka se sport razvio u ozbiljnu industriju, i tek smo počeli. 

Američki fudbal - predstojeće utakmice

Bettingexpert će tokom sezone ažurirati predstojeće utakmice američkog fudbala. U međuvremenu, možeš više da se informišeš na oficijalnoj stranici NFL-a. Ostani uz bettingexpert i budi u toku! Takođe, ispod se nalazi link koji vodi ka bettingexpert-ovoj NFL tip stranici i na ovom linku možeš da pogledaš koje su naredne utakmice u okviru NFL lige.

NFL prognoze i naredni mečevi

NFL.com

Američki fudbal na bettingexpertu - najbolji tipsteri

Pogledaj koji naši članovi su najbolji tipsteri za američki fudbal i stekni ideju na šta bi mogao da se kladiš kada je američki fudbal u pitanju.

Najbolji tipsteri

Američki fudbal - postavi tip

Još uvek smo pomalo stidljivi kada je u pitanju klađenje na američki fudbal, ali primećujemo veliku zainteresovanost. Ako bi želeo da se kladiš na američki fudbal, a ne znaš odakle da počneš, posluži se našom Akademijom i pročitaj osnove klađenja na američki fudbal ovde. To bi trebalo da ti pojasni fundamente, a odatle ćeš se već sam izveštiti. Ne zaboravi svoje tipove da postuješ i podeliš sa ostalim tipsterima svoje procene. Izgradimo zajedno ozbiljnu bazu kladioničara na američki fudbal sa ovih prostora, sigurni smo da smo i u tome dobri, treba nam samo iskustvo. Nakon toga, na linku ispod teksta možeš da postaviš novi tip. Sve što treba da uradiš pre toga je da se registruješ na bettingexpert i to potpuno besplatno!

Postavi novi tip za američki fudbal

Registruj se na bettingexpert

Klađenje na Američki Fudbal

Klađenje online? Postoji čitavo more kladionica na internetu i igrači imaju problem da odaberu. E pa, zato je nama posao da se kladimo kojekuda pa da tebi javimo gde šta ima. Kada je u pitanju klađenje na američki fudbal naše iskustvo kaže da je najbolja kladionica Pinnacle. Oni imaju najveću ponudu svih tzv. "američkih sportova", pa tako i američkog fudbala, a poznati su nam i po niskoj marži, što je igračima ipak najbitnije. Takođe, bettingexpert je odabrao top3 kladionice za klađenje na američki fudbal i za sve tri kladionice smo obezbedili recenzije. Sve ove informacije ti se nalaze ispod ovog teksta.

Americki fudbal kvote i prognoze

Klikni na sliku i poseti kladionicu Pinnacle

Recenzija za kladionicu Pinnacle

Americki fudbal kvote i prognoze

Recenzija za kladionicu Bet365

Americki fudbal kvote i prognoze

Klikni na sliku i poseti kladionicu William Hill

Recenzija za kladionicu William Hill